Gyerekműsor

meseberlet2017

Veres 1szervolt, Veres 2szervolt, Veres 3szorvolt és Veres 4szervolt  mesebérletek

Sok szülő, pedagógus és természetesen a legfontosabbak: a gyerekek kívánságát szeretnénk kielégíteni immár 4 mesebérletünkkel (melyek a nevét veresi gyerekek, a református iskola tanulói adták). A négy előadásból álló bérletsor az 5-10 éves korcsoportot szeretné színházba invitálni. Egy-egy előadásra szóló jegyek is vásárolhatók.
Az előadásokra szóló jegyek és bérletek nem helyre szólnak, a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

A bérletek előadásai a 2017/18 évadban:

A Vén Diófa titka - meseelőadás
2017. október 13. (péntek) 09:00, 11:00, 13:30, 15:00 

Sárkányölő Krisztián - meseelőadás
2017. november 10. (péntek) 09:00, 11:00
2017. november 24. (péntek) 13:30, 15:00

A kiskakas gyémánt félkrajcárja - meseelőadás - Online jegyvásárlás itt!
2018. február 23. (péntek) 09:00, 11:00, 13:30, 15:00

A császár új ruhája - meseelőadás
2018. április - időpontok hamarosan!


Mesebérlet ajánló:

A Vén Diófa titka

zenés ökomese egy részben

A zenés mesejáték szereplői – akik egytől egyig különleges, kissé szeszélyes állatok - egy nagy odvas fában, a " Vén De Jó"-ban laknak, mindaddig, amíg a fa ki nem pusztul. Együtt keresik helyüket a számukra a világot jelentő sűrű erdőben. De kik is ők valójában, nem lehet, hogy magunkra és embertársainkra is ismerünk általuk? Nos, Emil egy nagyszájú, de jószívű légy, aki igazán képes odafigyelni másokra, míg Elvira a végtelenségig naiv, de hatalmas szívű mókus, aki alkalmanként rettenetesen önző és figyelmetlen is. A szeszélyesség mintaképe Henyek a medve is, aki odavan minden kütyüért és ész nélkül halmozza fel a tárgyakat maga körül, nem beszélve Albertről, a vakondról sem, aki állandóan a dolgok sötét oldalát látja, folyton morog, ám ha jó kedve van, fenséges süteményekkel örvendezteti meg a többieket. Hogy valóban tud-e beszélni az egykoron az állatok számára biztonságot jelentő Vén De Jó, a mese végére kiderül, no és persze az is, hogy végül hol és hogyan talál rá az otthon melegére e négy kissé bogaras állatka. Addig is minden, titok tárgyát képezi...

A 2014. tavaszán bemutatott nagysikerű zenés „ökomese” főhősei az előadás során példát mutatnak az élőlényekről való gondoskodásról, a szemetelés elleni küzdelem fontosságáról és a természet védelméről is...

mese a ven diofa titkaLili, a légy: Falati Hedvig
Elvira, a mókus: Házi Anita
Albert, a vakond: Farkas Zoltán
Henyek, a medve: Albert Péter
Közreműködik a Hip - Hop Break Team

Rendező: Molnár Ernő
A Zenthe Ferenc Színház vendégjátéka

Egy rövid részlet a produkcióról ezen a linken megtekinthető. 


Janik László: Sárkányölő Krisztián

Tudja meg az egész város
Végre megjött Regős János!
Mesemondó, Mutatványos,
Erőművész és Hastáncos!
Minden gyermek jó barátja
Aki hallja, aki látja,
Járjon akár óvodába,
Akár tanár-iskolába
Hirdesse az utcán, téren,
Plakáton vagy egy térképen,
Ne legyen se rest se álmos:
Itt van megjött Regős János!

mese sarkanyolo krisztian

Regős János mesemondó a kocsiját húzva járja a világot, hogy mindenkivel megismertesse Sárkányölő Krisztián legendáját. A történet szerint III. avagy Zokogó Zsigmond lányát Mufurcka királykisasszonyt elrabolta egy sárkány. A király nyomban lovagi tornát hirdet, hogy kiválassza a bajnokot aki útra kelhet a sárkány legyőzésére és a királykisasszony megmentésére. Az interaktív báb-mesejáték során a közönség soraiból kikerülő „bátor lovagok” megtapasztalhatják, hogy bár jó tett helyébe jó jár, de a sárkány nem mindig gonosz és a királylány nem mindig szorul segítségre.

 

Szereplők:
Haik Viktória, Széll Attila, Janik László

Díszlet, bábok: Opra Szabó Zsófia
Rendezte: Janik László
Az Árnyszínház vendégjátéka


mese a kiskakas gyemant felkrajcarja A kiskakas gyémánt félkrajcárja

Interaktív, zenés produkció.

A színpadon megelevenedik az isztambuli palota környezete és hangulata.
A szultán soha többet nem akarja hallani azt a történetet, amiben ő pórul jár. Ha ti segítetek a palota tömlöcéből kiszabadult öregembernek és a hastáncos lánynak, akkor végig hallgathatjátok a tiltott mesét, ami a kiskakasról és az őt megillető gyémánt félkrajcárról szól.

Díszlet: Gallai István
Jelmez: N.Kiszely Melinda
Rendezte: Kovács Róbert
A Görbetükör Színi Társulat vendégjátéka


Hans Christian Andersen: A császár új ruhája

mese a csaszar uj ruhajaA mai világunk gyakran mutat hamis képet, amelyben az ember egykönnyen akár azt is elhiheti, hogy csak a külsőségek a fontosak. A császár új ruhája egy hiú császár, a császárkisasszony, egy nagyravágyó miniszter, valamint egy tiszta szívű és eszű magyar fiú történetét mutatja be. A mi - népmesei elemeket is tartalmazó - átdolgozásunkban ugyanis a császárkisasszony kérője Bonifác magyar fiú.
A császár nem szívesen viseli a hivatalával járó nehézségeket. Legszívesebben elmenekül feladatai elől. Ruháihoz megy, folyton újabbnál újabb kollekciókat tervez. Feladata azonban, hogy férjhez adja egyetlen leányát, Rozalindát, akinek eddig egyetlen kérő sem felelt meg. A szálakat összekuszálja a nagyravágyó Miniszter, a császár fő tanácsadója, akinek célja, hogy ügyeskedéseivel hatalomra jusson. Ám végül, a derék-furfangos magyar legény Bonifác görbe tükröt tartván eléjük, megleckézteti a Császárt, Rozalindát és a Minisztert is. A történetben erős karakterábrázolással mutatjuk be, tesszük egyértelművé, hogy milyen a helyénvaló és milyen a nevetséges viselkedés. S e mesejáték talán felnyitja szemünket, hogy mi a különbség a hamis és a talmi között, s bizony az is kiderül, hogy nem a ruha teszi az embert...

Szereplők:
Pelsőczy László, Házi Anita, Lénárt László, Boros Ádám

Rendezte: Némedi-Varga Tímea
A Gergely Theáter vendégjátéka


Jegyinformáció:

Az előadásokról és a csoportos színházlátogatásról bővebb részleteket a veresegyházi és kistérségi óvodákban, iskolákban a pedagógus-kollégáktól, valamint jegyirodánkban személyesen és telefonon – 06-70-37-17-838 – tudhatnak meg.

Az előadásonként vásárolható jegyek ára: 1.000 Ft;
A négy előadásos bérletek ára: 3.500 Ft.

 

TÁMOGATÓINK: