Játék a kastélyban

Játék a kastélyban

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban

vígjáték három részben

Vidám férfitársaság érkezik az éj leple alatt a tengerparti üdülőhelyre: Gál és Turai, a híres színpadi szerzőpáros és mentoráltjuk, egy ragyogó tehetségű, ifjú zeneszerző, Ádám. A vidámságra minden okuk megvan, hiszen elkészült legújabb közös darabuk szövegkönyve, és valahol itt, a luxusvillában várja őket a zeneszerző menyasszonya, az előadás leendő primadonnája is.

Az idill azonban hamar szertefoszlik, amikor a szomszéd szobából egy vehemens szerelmi jelenet hangjai szűrődnek át: a primadonna és egykori szeretője, egy idősödő bonviván zajos évődésének lesz fültanúja a három férfi.

A kialakuló felfordulásban többen az azonnali öngyilkosságra gondolnak, mások a küszöbön álló botránytól félnek, miközben Turai teljes titokban egy olyan színdarabon kezd el dolgozni, amelyben az akaratlanul kihallgatott mondatok mind benne vannak, de a jelentésük merőben más színezetet kap...

A Játék a kastélyban zsenialitása abban rejlik, hogy Molnár Ferenc először a valóságot mutatja meg, és csak azután csinál belőle félreértést. A néző ugyanannyit nevet, de a színházból kilépve talán egy kicsit többet elmélkedik, és messzebbre viszi az élményt.

Egészen a hétköznapjaiba.


Szereplők:

Turai - HIRTLING ISTVÁN érdemes művész

Gál - PUSZTASZERI KORNÉL

Ádám - DÓSA MÁTYÁS

Annie - MOLNÁR GYÖNGYI

Almády - KEREKES JÓZSEF Jászai-díjas

Lakáj - JANIK LÁSZLÓ

Titkár - JEGES KRISZTIÁN


Díszlet: VARSÁNYI ANNA

Jelmez: DŐRY VIRÁG Jászai-díjas

Zenei vezető: DARVAS FERENC Erkel Ferenc-díjas

Rendező: SCHLANGER ANDRÁS


Az előadás időtartama 150 perc, két szünettel.


A Veres 1 Színház önálló produkciója.​

www.veres1szinhaz.hu

Premier: 2018. február 10.

Képek:


Videók:


TÁMOGATÓINK: