Ne most, drágám!

Ne most, drágám!

Ray Cooney – John Chapman
Ne most, drágám!

vígjáték két felvonásban

Szeretők, nercek, hiányosanöltözött hölgyek szekrénybe rejtve - mindez London legelegánsabbszőrmeszalonjában, ahol különös adás-vétel zajlik.

A nercbunda a női szívek ésvágyak régóta ismert tartozéka. Gilbert (Hujber Ferenc), azélvhajhász üzletember és felfújt hólyag a hódítás reményében cselhez folyamodik- nercbundát készül ajándékozni Janie-nek, a gyönyörű sztriptíztáncosnőnek. Azakció akadálya egyedül Janie férje, aki gyanakodna felesége tízezer fontos,vadonatúj bundájának láttán. Az események felpörögnek. A nőügyekben páratlanultalálékony Gilbert beindítja a megoldás gépezetét, sőt igyekszik rávenni Janieférjét, hogy ő vásárolja meg a páratlan ruhadarabot az ár tizedéért. Gilbertneksemmi sem drága nyélbe ütni az üzletet. Ám, hogy a luxusnerc ára a csalások éslebukások okozta félelmek miatt a végén már csupán századába kerül, arra még asokat látott üzlettárs, Arnold (Pindroch Csaba) sincsfölkészülve. Gilbert és Arnold a téboly szélén állnak, és tanácstalanul nézik,amint Janie megválik minden ruhájától és ragaszkodik hozzá, hogy nerc nélkülnem hagyja el az elegáns szőrmeszalont.

Sűrűsödő időközökben jelennek megházasságtörő férjek és feleségek, megsokszorozódnak a hölgyekről le ésfelkerülő különböző ruhadarabok. A negyedik emeleti szőrmeszalon ablakából alegváltozatosabb öltözékek és használati tárgyak röpködnek. Szállnak a bundák…

A szerzőpárosból Ray Cooney régiismerősünk. A miniszter félrelép című vígjátéka nagy sikert aratott úgya színházakban, mint a filmvásznon.

A Veres 1 Színház előadásábanelőször játszik együtt színpadon a filmen – Valami Amerika 1-2. - partnerkéntegymást már jól ismerő Hujber Ferenc és Pindroch Csaba.Sajátjuknak tekintik Magyarország legfiatalabb színházát. A darab vidékiősbemutató. Magyarországon eddig csak a Madách Színházban játszották.

Az előadás időtartama 110 perc.

(Az előadás a Film Rights Limited engedélyével és a Hofra Színházi és IrodalmiÜgynökség közvetítésével jött létre.)

Szereposztás:

Gilbert Bodley

Arnold Crouch

Miss Tipdale

Janie McMichael

Harry McMichael

Mrs. Frencham

Frencham fregattkapitány

Maude Bodley

Sue Lawson

Mr. Lawson

Miss Whittington

Díszlet-jelmez

Rendező

HUJBER FERENC

PINDROCH CSABA

STEINKOHL ERIKA

BORBÁS ERIKA/MIKLÓS KRISZTA

PÁL TAMÁS

BUZOGÁNY MÁRTA

VENYIGE SÁNDOR

ZORGEL ENIKŐ

MOLNÁR SZILVIA

GERNER CSABA

VERES ANDREA

MOLNÁR SZILVIA

VENYIGE SÁNDOR

Képek:


Videó:

TÁMOGATÓINK: